همایش دانش آموزی با حضور فضانورد برجسته کشور روسیه در دانشگاه شهید بهشتی
در این همایش که در روز شنبه یکم اسفند ماه سال جاری از ساعت 9 الی 12 در تالار ابوریحان مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد فضانورد برجسته روسی، الکساندر لازوتکین به عنوان سخنران ویژه، حضور خواهد داشت.
بخش جنبی این همایش بازدید از موزه انسان و فضا با حضور کارشناسان امر آقایان سیروس برزو، محقق و فضانورد در زمینه علوم کیهان نوردی و علی ترابی، مدیر موزه انسان و فضا خواهد بود.
الکساندر لازوتکین متولد 30 اکتبر 1957/ 8 آبان 1336 در مسکو است. وی دوره مهندسی مکانیک (گرایش مکانیک تجهیزات پروازی) را در پژوهشکده حمل و نقل هوایی مسکو گذراند و سال 1981 فارغ التحصیل شد. مدتی در همان پژوهشکده کار کرد تا این که در مجتمع تولیدات فضایی انرگیا استخدام شد.
در آنجا ضمن کار به عنوان مهندس طراح و سازنده سامانه های فضایی به فضانوردان، طرز کار کردن با دستگاه ها را آموزش می داد.
او از 1992 در مرکز آموزش فضانوردان به عنوان نامزد فضانوردی مشغول تحصیل شد. آنقدر خوش اقبال بود که بعد از پایان دوران آموزشی و دریافت مدرک، سال های زیادی در انتظار نماند تا بتواند در فوریه 1997 به عنوان مهندس پرواز سفینه فضایی سایوز تی.ام 25 به همراهی واسیلی تسیبلیف و رینولد اوالد راهی مجتمع مداری میر شود.
در آن زمان، گروه قبلی فضانوردان شامل الکساندر کالری، والری کورزون و جری لنینجر (فضانورد آمریکایی) در ایستگاه میر فعالیت داشتند.
کالری، کورزون و اوالد نزدیک 20 روز بعد به زمین برگشتند. لنینجر هم مدتی بعد جایش را به یک فضانورد آمریکایی دیگر به اسم فوآل داد، اما سفر لازوتکین و تسیبلیف حدود 185 شبانه روز طول کشید.
سال 2005 در حالی که در آمریکا مشغول آموزش برای سفر فضایی دومش بود پزشکان متوجه شدند مشکل سلامت دارد و او را از پرواز به فضا منع کردند.
وی پس از آن در سمت های مختلف ازجمله مدیریت موزه یادمان فضایی مسکو فعالیت داشت و امروز هم در موسسه زوزدا (سازنده تجهیزات فضایی مانند لباس و وسایل ایمنی فضانوردان) مشغول کار است.
علاقمندان می توانند برای شرکت در این همایش، به اینجا مراجعه نمایند.